Fizetési hivatkozás (PayLink)

A PayLink segítségével olyan fizetési hivatkozás hozható létre, amely tartalmazza az előzetesen megadott, fizetési tranzakció kezdeményezéséhez szükséges információkat (fizetési szolgáltató, devizanem, összeg, felhasználó és megrendelés azonosító stb…). A fizetési hivatkozás megnyitásával a vásárló a fizetési hivatkozás létrehozása során meghatározott fizetési szolgáltatói fizetőoldalra kerül átirányításra. A fizetési hivatkozás olyan egyedi URL, mely számlák kiegyenlítésére, előleg bekérésére vagy egyéb tetszőleges befizetés rendezésére is alkalmas (pl. adománygyűjtés). A fizetési hivatkozás egyszeri fizetésre használható fel, amely lehet fix vagy rugalmas összegű (utóbbinál a fizető fél adja meg a végső összeget). Ezek beállítási módját a megfelelő paramétereknél tárgyaljuk részletesen.

A rugalmas összegű fizetési hivatkozás használatát külön kell kérelmezni ügyfélszolgálatunkon, melyet a következő címre írt üzenettel tehet meg:

bigfish@paymentgateway.hu

Létrehozás módja

Fizetési hivatkozás létrehozására és kezelésére három lehetőség nyílik:

  • manuálisan a PayAdmin felületén

  • félautomata módon, fájlfeltöltéssel a PayAdmin felületén

  • automatikusan API kapcsolaton keresztül

Ebben a fejezetben a fizetési hivatkozás API kapcsolaton történő létrehozását és kezelését írjuk le. A fizetési hivatkozások manuális és félautomata létrehozásáról és kezeléséről a következő oldalon olvashat további információkat:

PayLink - Online fizetés gyorsan és egyszerűen

Műveletek API kapcsolattal

API kapcsolat segítségével a következő műveletek érhetők el:

  • fizetési hivatkozás létrehozása

  • fizetési hivatkozás részletes adatainak lekérdezése

  • fizetési hivatkozás érvénytelenítése

Felhívjuk figyelmét, hogy a felhasználó vagy vásárló adatainak átadása kizárólag erős ügyfél-hitelesítéshez (PSD2-SCA) meghatározott módon lehetséges.

A PSD2-SCA (Strong Customer Authentication), erős ügyfél-hitelesítési folyamat, mely a visszaélések megelőzését és a kártyacsalások felderítését segíti elő. A fizetési link létrehozása során az ügyfél-hitelesítéshez átadott adatokat a fizetési link végstátuszának rendszerünkben történő beállításától, vagy a fizetési link lejárati idejétől, vagy a fizetési link érvénytelenítésétől számított 48 óra elteltével töröljük rendszerünkből.

További részletekért látogasson el a következő hivatkozásra:

Erős ügyfél-hitelesítés (PSD2/SCA)

Last updated