Fizetés fizetőeszköz-regisztrációval

A fizetőeszköz-regisztráció menete megegyezik egy normál fizetés menetével, azonban ilyenkor a tranzakció végén a fizetési szolgáltató rendszere eltárolja a fizetőeszköz adatait, ezzel létrehozva a referencia tranzakciót.

A referencia tranzakció egy fizetőeszköz sikeres regisztrációja során jön létre. Referencia tranzakció létrehozásához használja az erős ügyfél-hitelesítés (PSD2/SCA) során átadható fizetési paramétereket. A regisztráció elvégezhető fizetéssel egybekötve, vagy bankkártya verifikáció segítségével. Verifikáció esetén pénzügyi terhelésre nem kerül sor.

A jövőben, a rákövetkező fizetések a referencia tranzakcióra hivatkozva kerülnek végrehajtásra. Ilyenkor a korábban regisztrált fizetőeszköz adatainak ismételt megadására már nincs szükség, azonban a kártyakibocsátó kérheti a 3DSecure hitelesítés végrehajtását a vásárlótól (kizárólag bankkártya esetén). Ebben az esetben a fizetőeszköz regisztrációját újból el kell végezni a vásárló jelenlétével.

Az erős ügyfél-hitelesítésről (PSD2/SCA) a következő hivatkozáson olvashat további részleteket: Erős ügyfél-hitelesítés (PSD2/SCA)

További részletekért a bankkártya verifikációról látogassa meg a következő hivatkozást:

Fizetőeszköz-verifikáció

A fizetőeszköz-regisztrációjára minden esetben, egyértelmű módon fel kell hívni a vásárló figyelmét, a regisztrációra kizárólag a vásárló beleegyezésével kerülhet sor.

A regisztrált fizetési eszköz érzékeny adatait (pl. bankkártyaszám) kizárólag a fizetési szolgáltató tárolja. A fizetőeszköz-regisztráció során ezek az adatok nem kerülnek tárolásra a BIG FISH Payment Gateway rendszerében és nem jutnak vissza a kereskedő rendszerébe.

Last updated