Általános ismertető

A fizetőeszköz-verifikáció segítségével valós pénzügyi terhelés nélkül is regisztrálhatja a vásárló fizetőeszközét. A verifikáció a fizetési tranzakció inicializálására is használt Init kérés segítségével hajtható végre, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben az Init kérést összeg megadása nélkül kell indítani.

A vásárló jelenleg bankkártya és mobiltárca típusú fizetőeszközt regisztrálhat verifikáció segítségével. Ez a funkció jelenleg a következő szolgáltatóknál érhető el:

  • Global Payments

A verifikáció során a vásárló átirányításra kerül a fizetési szolgáltató oldalára ahol megadhatja a bankkártya adatait. Mivel verifikáció esetén valós pénzügyi terhelésre nem kerül sor, az átirányítás kizárólagos célja, hogy a vásárló megadja a bankkártya adatait a fizetőeszköz regisztrációjának céljából.

A verifikáció eredménye egy referencia tranzakció a BIG FISH Payment Gateway rendszerében. A referencia tranzakcióra hivatkozva a következő fizetések indíthatók rendszerünkben:

  • egykattintásos (One-click) CIT fizetés

  • felhasználás alapú (OnDemand) MIT fizetés

  • kifizetés (PayOut)

A fizetőeszköz-regisztrációjára minden esetben, egyértelmű módon fel kell hívni a vásárló figyelmét, a regisztrációra kizárólag a vásárló beleegyezésével kerülhet sor.

A regisztrált fizetési eszköz érzékeny adatait (pl. bankkártyaszám) kizárólag a fizetési szolgáltató tárolja. A fizetőeszköz-regisztráció során ezek az adatok nem kerülnek tárolásra a BIG FISH Payment Gateway rendszerében és nem jutnak vissza a kereskedő rendszerébe.

Last updated