Fizetés fizetőeszköz-regisztrációval

A fizetőeszköz-regisztráció menete megegyezik egy normál fizetés menetével, azonban ilyenkor a tranzakció végén a BIG FISH Payment Gateway rendszere eltárolja a fizetőeszköz adatait, ezzel létrehozva a referencia tranzakciót.

A referencia tranzakció egy fizetőeszköz sikeres regisztrációja során jön létre, ezért a regisztráció kizárólag fizetéssel egybekötve végezhető el.

A jövőben, a rákövetkező fizetések a referencia tranzakcióra hivatkozva kerülnek végrehajtásra. Ilyenkor a korábban regisztrált fizetőeszköz adatainak ismételt megadására már nincs szükség, azonban a kereskedő kérheti a 3DSecure hitelesítés végrehajtását a vásárlótól, ami SZÉP Kártya esetén a CVV kód ismételt bekérését jelenti.

A fizetőeszköz-regisztrációjára minden esetben, egyértelmű módon fel kell hívni a vásárló figyelmét, a regisztrációra kizárólag a vásárló beleegyezésével kerülhet sor.

A regisztrált fizetési eszköz érzékeny adatait (pl. kártyaszám) a BIG FISH Payment Gateway a nemzetközi IT- és kártyabiztonsági szabványoknak megfelelő környezetben kezeli és tárolja. A fizetőeszköz-regisztráció során ezek az adatok nem jutnak vissza a kereskedő rendszerébe.

Last updated