Search
K
Links

Későbbi terhelés (kétlépcsős fizetés)

Ennél a terhelés típusnál a vásárlás összege csupán előzetes befoglalásra (zárolásra) kerül a vásárló számláján. Az összeg tényleges levonására (terhelésére) vagy a befoglalt összeg feloldására egy későbbi időpontban kerül sor, a kereskedő kérésének hatására.
Befoglalást követően a kereskedő egy újabb API hívás segítségével véglegesítheti a terhelést vagy oldhatja fel a befoglalt összeget. A terhelés véglegesítésére vagy a befoglalt összeg feloldására egy bizonyos időkeret áll rendelkezésre, ezután a befoglalt összeget a fizetési szolgáltató automatikusan feloldja a vásárló számláján. Ez az időkeret fizetési szolgáltatónként változó, pontos részletekért lépjen kapcsolatba az adott fizetési szolgáltatóval.
Az egykattintásos fizetést későbbi terhelés esetén csak bizonyos fizetési szolgáltatók támogatják. Ez a funkció jelenleg a következő szolgáltatóknál érhető el:
  • Barion Smart Gateway
  • Borgun RPG
  • Global Payments
  • K&H Bank
  • PayPal REST
  • PayU REST
  • SimplePay
  • Worldline - Saferpay

Különbségek az azonnali és a későbbi terhelés közt

A tranzakciókat alapértelmezetten azonnali terheléssel hajtja végre a fizetési szolgáltató. Az azonnali terhelés végrehajtásáért az AutoCommit paraméter felelős. Azonnali terhelésnél ennek a paraméternek az átadása elhagyható, vagy átadás esetén "true" értékkel kell beállítani.
Későbbi terhelés kezdeményezéséhez az AutoCommit paraméter átadása kötelező, melynek értéke ebben az esetben "false". Ez az érték jelzi a fizetési szolgáltató rendszerének, hogy a tényleges terhelésre (vagy feloldásra) egy későbbi időpontban kerül sor, így a tranzakció összege csak befoglalásra kerül a vásárló számláján.
A befoglalt összeg feloldásáról vagy végleges terheléséről egy későbbi fejezetben olvashat, melyet ide kattintva érhet el: Kétlépcsős tranzakció lezárása (Close)
Azoknál a tranzakcióknál, ahol későbbi terheléssel történt a fizetőeszköz-regisztráció, a rákövetkező fizetések is csak későbbi terheléssel hozhatók létre.