Tranzakció inicializálása (Init)

Működés

Használja az inicializálás (Init) funkciót egy új fizetési tranzakció kezdeményezésére. Az inicializálás során a kereskedő oldala átadja a tranzakció adatait rendszerünknek. Ennek hatására rendszerünk létrehoz egy új tranzakciós rekordot a kereskedőtől kapott adatok felhasználásával. Sikeres inicializálás esetén az új rekord mellett rendszerünk létrehoz egy új tranzakció azonosítót is (TransactionId), majd visszaadja ezt az azonosítót a kereskedő oldalának.

Az inicializálás során tárolja le az Init kérésre visszaadott tranzakció azonosítót, mivel később ennek segítségével hivatkozhat az adott tranzakcióra.

Próbálja ki ezt a funkciót!

Az inicializációban a fizetési szolgáltatók nem vesznek részt, ez a folyamat kizárólag a kereskedő oldala és a BIG FISH Payment Gateway rendszere között zajlik. SZÉP Kártyás fizetés esetén nincs szükség erős ügyfél-hitelesítés használatára (PSD2/SCA) a vásárló adatainak átadásához.

Mobilalkalmazás fejlesztésnél biztosítsa, hogy az inicializációra a szerver oldalon kerüljön sor. Biztonsági okokból az inicializáció nem történhet meg a mobilalkalmazásban.

API kérés paraméterek

SZÉP Kártyás vásárlásnál az API kérésben meg kell adni a vásárláshoz használt alszámla (zseb) azonosítóját is. A kérés paramétereinek jelentős része szolgáltatónként azonos, ugyanakkor az alszámla azonosító megadása minden szolgáltatónál eltérő módon történik. A könnyebb áttekinthetőség miatt, mindhárom szolgáltató (K&H, MBH és OTP) esetében külön tárgyaljuk a paramétereket, az API kérésre vonatkozó általános információk után.

Az API kérés általános információi

MűveletHTTP kérésAdatok

Init

POST

method=Init json={JSON encode-olt paraméterek}

Last updated